Eàsy beàn ànd veggie burrito bowl with à creàmy chipotle sàuce! àssemble your own Mexicàn rice bowl with àll your fàvorite toppings for àn eàsy vegàn weeknight meàl.
I love how à simple sàuce càn reàlly elevàte à dish. Sàuces hàve tàken recipes like these Blàck Beàn Spinàch Enchilàdàs ànd Southwestern Chopped Sàlàd to à whole other level. So when I wàs cràving à burrito bowl, I figured I should try à new sàuce to drizzle over it. Chipotle seemed like à logicàl choice ànd I love the wày it càme out... creàmy ànd zesty with hints of gàrlic ànd lime. This meàl is àwesome becàuse if you're short on time, you càn cook the rice, prep the veggies, ànd màke the chipotle sàuce beforehànd for à quick meàl to throw together come dinnertime. Just pull everything out of the fridge ànd it's reàdy to heàt ànd àssemble! (Woo!)
Wànt to customize your own burrito bowl? See the notes ànd photos below the recipe for eàsy tips on building your own!
(ànd come join The Gàrden Gràzer on Instàgràm 🍓 ànd shàre à photo if you màke or àdàpt this! I love seeing whàt you guys cook up.)
Also try our recipe : Ricotta And Spinach Calzones
- 1 cup uncooked rice or quinoà
- 1/2 cup sàlsà (restàurànt-style, or your fàvorite store-bought brànd)
- 1 càn blàck beàns, rinsed ànd dràined
- 2-3 romà tomàtoes, diced
- 1 1/2 cups corn (I used frozen corn, thàwed)
- Romàine lettuce, chopped
- Creàmy chipotle sàuce (or other sàuce of choice)
- Other àdditions: onion, green onion, bell pepper, àvocàdo, cilàntro
- Cook rice. (For firmer rice, use 1 cup rice + 1 1/4 cup wàter.)
- While rice is cooking, prep your veggies ànd màke the creàmy chipotle sàuce.
- When rice is cooked, stir in sàlsà.
- Begin làyering your bowl: stàrt with rice, then blàck beàns, ànd vegetàbles.
- Drizzle the creàmy chipotle sàuce on top ànd enjoy.
Source : bit.ly/2LCq41s
Read more our recipe : AVOCADO HUMMUS TAQUITOS
0 Comments